Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-400: Γιατί η Ινδία επέλεξε τους ρωσικούς πυραύλους αντί των Patriot - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

06.10.2018 | 08:30
Η αεροπορική άμυνα υπήρξε και θα εξακολουθήσει να συνιστά μια πολύ σημαντική πτυχή της στρατιωτικής ικανότητας ενός έθνους. Σε κάθε σύγχρονο πεδίο μάχης, η κυριαρχία στον αεροπορικό αγώνα είναι κρίσιμης σημασίας. Ένα αξιόπιστο σύστημα αεράμυνας όπως το S-400 ή το Patriot καθιστά δύσκολο για τον εχθρό να επιτύχει την κυριαρχία στον αέρα και γι 'αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στις στρατηγικές στο πεδίο της μάχης. 

Τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας είναι ικανά όχι μόνο να καταρρίπτουν αεροσκάφη, αλλά και πυραύλους cruise, UAV και μερικά έχουν την ικανότητα να αναχαιτίζουν ακόμη και βαλλιστικούς πυραύλους. Οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να σχεδιάσουν και να διαθέτουν ικανά συστήματα αεράμυνας.

Η Ινδία αναζητούσε εδώ και καιρό στην αγορά μια ελκυστική πρόταση για την απόκτηση ενός συστήματος αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα άρνησης/πρόσβασης/περιοχής (A2/AD) κοντά στα σύνορα για την αντιμετώπιση των μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων cruise του Πακιστάν και της Κίνας.Για αυτό το λόγο η Ινδία αποφάσισε να αποκτήσει 5 συστήματα S-400 Triumf, μια συμφωνία με την Ρωσία που υπεγράφη χθες, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής Πούτιν και Μόντι στο Νέο Δελχί. Η συμφωνία κοστολογείται στα 5,4 δις δολάρια, με την παράδοση των S-400 στις Ένοπλες Δυνάμεις την Ινδίας να ξεκινούν σε 24 μήνες, τον Οκτώβριο του 2020.

Η ινδική και η ρωσική πλευρά εργάζονται για την αποτροπή του ενδεχόμενου επιβολής αμερικανικών κυρώσεων στην Ινδία, στο πλαίσιο του αμερικανικού νόμου για την καταπολέμηση των εχθρών της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA) εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών συστημάτων. Ο νόμος CAATSA αναπτύχθηκε κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2017 εξαιτίας της υποψίας των αρχών των ΗΠΑ για πιθανή ρωσική ανάμειξη στη διαδικασία των προεδρικών εκλογών του 2016.

Σε αυτό το βίντεο, αναλύουμε γιατί η Ινδία προχωρά ακάθεκτη στην αγορά των S-400, αδιαφορώντας για το αμερικανικό Patriot PAC-3 αντιμετωπίζοντας το ορατό ενδεχόμενο να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις. 

Το Νέο Δελχί πιστεύει πως το S-400 ταιριάζει καλύτερα στις επιχειρησιακές του ανάγκες, ενώ παράλληλα επιθυμεί την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας που διατηρεί με τη Μόσχα, ένα σταθερό και πιστό σύμμαχο διαχρονικά.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με την επιλογή του S-400 έναντι του Patriot από την Ινδία:Με πληροφορίες από Defence Updates

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ