Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-400: H νέα τουρκική πρόκληση με όλο το Αιγαίο στο στόχαστρο της Άγκυρας - ΦΩΤΟ

02.07.2018 | 12:38
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-07-02 06:00:38
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-07-02 12:38:38


Νέα πρόκληση από το Τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, το οποίο βάζει όλο το Αιγαίο σε ομηρία κάτω από το στόχαστρο των S-400  της Άγκυρας. Εμφανείς οι απειλές προς την Ελλάδα από την ανάρτηση στο Twitter στην οποία επιδεικνύει το πεδίο εμπλοκής του αντιαεροπορικού πυραύλικού συστήματοςS-400 που θα αποκτήσει η Τουρκία. 

Νέα τουρκική πρόκληση από το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, το οποίο επιδεικνύει το βεληνεκές του αντιαεροπορικού πυραύλικού συστήματος S-400 που θα παραλάβει η Άγκυρα από την Ρωσία, με ανάρτηση του στο Twiiter.

Η ανάρτηση περιέχει δύο φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζεται το πεδίο εμπλοκής των S-400, εφόσον αυτοί τοποθετηθούν στην αεροπορική βάση Çiğli. Το απεικονιζόμενο πεδίο εμπλοκής των S-400 καλύπτει σχεδόν όλο το Αιγαίο. Από την Ρόδο, την Αττική και μέχρι την Χαλκιδική, καθώς και όλα τα νησιά του Αιγαίου. Είναι ένα μήνυμα της Τουρκίας που θέλει να μας δείξει ότι από την ημέρα που θα παραλάβουν τους S-400, αν και αυτή αργεί ακόμα και ίσως να αργήσει πολύ περισσότερο, το Αιγαίο θα βρίσκεται υπό την ομηρία τους.

Στη πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται το πεδίο εμπλοκής των S-400, εφόσον αυτοί τοποθετηθούν στην αεροπορική βάση Çiğli. Σε αυτή την περίπτωση εντός του βελληνεκούς των S-400 βρίσκεται μεγάλο μέρος του Αιγαίου με μεγάλο αριθμό Ελληνικών νησιών, σχεδόν όλες οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σχεδόν ολόκληρα τα Δωδεκάνησα, η Νότια Εύβοια, μεταξύ άλλων.Στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζεται το πεδίο εμπλοκής των S-400, εφόσον γίνει χρήση της δυνατότητας που παρέχει το αντιαεροπορικό σύστημα και επιτρέπει στα οχήματα εκτόξευσης να απομακρυνθούν μέχρι και 100χλμ από την βάση των ραντάρ τους. Σε αυτή την περίπτωση εντός του βεληνκούς των S-400 και του πεδίο εμπλοκής τους μπαίνει ολόκληρη η Ρόδος, η Αττική, οι Σποράδες, ακόμη και τμήματα της Χαλκιδικής. Η ανάρτηση αυτή αποτελεί ολοφάνερη πρόκληση κατά της Ελλάδας, καθώς η επιλογή του Αιγαίου ως της περιοχής για την επίδειξη του βεληνεκούς των S-400, μόνο τυχαία δεν είναι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ