Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία απέρριψε την πρόταση αγοράς των Αμερικανικών Patriot

06.01.2019 | 10:59
 Η Άγκυρα απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ, η οποία απαιτεί από την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων S-400 με αντάλλαγμα την αγορά Patriot, αναφέρει καθώς δεν περιλαμβάνει έκπτωση στην αρχική τιμή ή μεταφορά τεχνολογίας, αναφέρει η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak.

«Η τελευταία προσφορά πυραύλων Patriot των Η.Π.Α. δεν περιείχε ούτε μια ρήτρα ανταλλαγής τεχνολογίας που ζητούσε η Άγκυρα ούτε έκπτωση στην προτεινόμενη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει το δημοσίευμα της YeniSafak.

Μάλιστα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει θέσει ως όρο τόσο την έκπτωση στην τιμή, αλλά και την μεταφορά τεχνολογίας προκειμένου να εξετάσει την αμερικανική πρόταση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τις τουρκικές αρχές στην Άγκυρα, και ζήτησαν από την τουρκική κυβέρνηση να ακυρώσει την αγορά των ρωσικών S-400, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τους Patriot.

Η Άγκυρα υπέγραψε σύμβαση με τη Μόσχα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017 για την αγορά των S-400 παρά τις αντιρρήσεις από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι ανησυχούν ότι το σύστημα θα μπορούσε να αποκαλύψει μυστικά δυτικών αεροσκαφών στην Μόσχα, ενώ δεν θα είναι σε θέσει να ενταχθεί στο αντιαεροπορικό σύστημα άμυνας του NATO.

Το Αμερικανικό Κογκρέσο δια νόμου έχει προβλέψει την ακύρωση της παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία εφόσον προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400

Πηγή Ahval

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ