Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-400: Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των πυραυλικών συστημάτων στην Ινδία

02.01.2019 | 20:15
 Η Ινδία θα αρχίσει να λαμβάνει τις πρώτες μονάδες των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 Triumf που τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της Ινδίας. Η παράδοση και των πέντε μονάδων S-400 από τη Ρωσία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.

"Οι παραδόσεις θα αρχίσουν από τον Οκτώβριο του 2020 και θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο του 2023", δήλωσε ο Υφυπουργός Άμυνας Bhamre νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε απάντηση σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με τη σύμβαση άμυνας ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Το σύστημα θα παρέχει εξαιρετική κάλυψη της εναέριας άμυνας σε ευπαθείς περιοχές / ευαίσθητα σημεία", πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η συμφωνία S-400 υπογράφηκε παρουσία του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της 19ης διμερούς διάσκεψης κορυφής Ινδίας-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί στις 5 Οκτωβρίου 2018.

Η Ινδία εμμένει στην απόφασή της να αγοράσει το S -400, παρά την ισχυρή αντίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία μετά τη συμφωνία είχε αφήσει "αιχμές" για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στην Ινδία, στο πλαίσιο του νόμου CAATSA, που ήδη έχει πλήξει χώρες όπως την Κίνα και άλλες χώρες που αγοράζουν οπλικά συστήματα. που χαρακτηρίζονται ως απειλητικά για την εθνική άμυνα και ασφάλεια των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από: The Diplomat 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ