Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S-300: Μυστική αποστολή Αμερικανών και Ισραηλινών δοκίμασαν το πυραυλικό σύστημα στην Ουκρανία

12.10.2018 | 17:31
Μια κοινή αμερικανική-ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε κρυφά την Ουκρανία για να εξοικειωθεί με διάφορα δείγματα σημαντικών όπλων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αντι-αεροπορικής άμυνας S-300, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Soha News .

Σύμφωνα με το άρθρο, οι ειδικοί της Ουκρανίας εξήγησαν στα μέλη της αντιπροσωπείας τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του S-300 και πρότειναν να σταλούν  μαχητικά αεροσκάφη από την Αμερική και το Ισραήλ στην Ουκρανία προκειμένου να δοκιμαστούν οι δυνατότητες του συστήματος.

Απαντώντας στην απειλή των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στη Συρία, οι ΗΠΑ απέστειλαν 18 μαχητές F-15C Eagle  τέταρτης γενιάς στην Ουκρανία και το Ισραήλ απέστειλε αρκετούς πιλότους, οι οποίοι μπόρεσαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες του S-300 χρησιμοποιώντας τα αμερικανικά αεροσκάφη.

Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι η Ουκρανία έστειλε στο παρελθόν στις ΗΠΑ έναν κινητό σταθμό ραντάρ 36D6M1-1, η τεχνολογία του οποίου χρησιμοποιείται στο S-300. Οι Ουκρανοί ειδικοί είναι βέβαιοι ότι τα χαρακτηριστικά των συστημάτων πυραύλων επιφανείας-αέρα στην κατοχή της Ουκρανίας δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτά του τροποποιημένου συστήματος S-300PMU2 το οποίο έστειλε η Ρωσία στη Συρία.

Πηγή: UAWire

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ