Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SABAH: Αυτές είναι οι ματωμένες εξαγωγές όπλων της Γερμανίας στην Σ. Αραβία

01.10.2018 | 12:08
 Η Γερμανία εξάγει όπλα αξίας 295 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σαουδική Αραβία παρά την εμπλοκή της στην πολεμική σύρραξη που συγκλονίζει την Υεμένη.

Παρά την κριτική για τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στη σύγκρουση στην Υεμένη, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε τις εξαγωγές όπλων αξίας 254 εκατομμυρίων ευρώ (295 εκατομμύρια δολάρια) στο Βασίλειο από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Μάρτιο.

Οι υπόλοιπες οκτώ χώρες που συμμετείχαν στη σύγκρουση της Υεμένης, ως μέρος της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έλαβαν από τη Γερμανία το τελευταίο εξάμηνο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 21,8 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας που δόθηκαν σε απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση των Πρασίνων.

Μεταξύ 14 Μαρτίου και 23 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση ενέκρινε 87 άδειες εξαγωγής για τα μέλη της συμμαχίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδε η ΔΕΑ τη Δευτέρα.

Οι εξαγωγές εγκρίθηκαν παρά τη συμφωνία να μην πωληθούν όπλα σε χώρες που «συμμετέχουν άμεσα» στον πόλεμο της Υεμένης που συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία δημιουργίας του συνασπισμού μεταξύ του συντηρητικού μπλοκ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των σοσιαλδημοκρατών τον Μάρτιο μετά από μήνες πολιτικών διαπραγματεύσεων.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μάχεται τους αντάρτες των Houthi της Υεμένης, οι οποίοι λαμβάνουν υποστήριξη από το Ιράν, από το 2015.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες που προγραμματίστηκαν για τις αρχές Σεπτεμβρίου στη Γενεύη δεν πραγματοποιήθηκαν όταν η αντιπροσωπεία των Χούθι δεν παρέστη.

Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν τη σύγκρουση της Υεμένης ως τη χειρότερη στον κόσμο, καθώς έχει οδηγήσει σε μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, με τα τρία τέταρτα του πληθυσμού (22 εκατομμύρια ανθρώπους) της Υεμένης να εξαρτώνται από την παροχή βοήθειας και 7 εκατομμύρια να μην έχουν αρκετό φαγητό.

ΠΗΓΗ: SABAH

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ