Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"ΣΑΛΑΜΙΣ 06/17": Το Πολεμικό Ναυτικό σε Άσκηση SAR νοτίως της Κύπρου

11.09.2017 | 18:37
Tο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έγινε γνωστό ότι στις 10 Σεπτεμβρίου η πυραυλάκατος TΠΚ "ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ" (Ρ-28) συμμετείχε στην κοινή διμερή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 06/17» η οποία πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», με κύριο στόχο την εκπαίδευση στην αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC). Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.  

Από την πλευρά της, η Τουρκία αντέδρασε προβαίνοντας -για μια ακόμη φορά- αυθαιρέτως στην έκδοση ΝAVTEX, ανακοινώνοντας πως θα πραγματοποιήσει άσκηση... εντός του τεμαχίου "11" (για την νέα τουρκική πρόκληση διαβάστε περισσότερα εδώ). Η κίνηση αυτή της Άγκυρας γίνεται ως "αντίποινα" για την διεξαγωγή της άσκησης αλλά και ως "δήλωση αμφισβήτισης" του δικαιώματος της Κύπρου για εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δείτε χαρακτηριστικές στιγμιότυπα από την άσκηση στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ