Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΛΑΜΙΣ - 02/17: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Κοινή Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης στην Κύπρο

12.04.2017 | 13:22
Kατά τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 02/17» σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργειου Άμυνας Κύπρου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια - νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, του Ταχέου Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΠΚ «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυαγοσωστικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Αεροπορικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2017.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ