Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Sally Ride: H Google τιμάει την πρώτη γυναίκα αστροναύτη των ΗΠΑ

26.05.2015 | 09:52
Η Sally Ride, που ήταν μέλος της πρώτης τάξης αστροναυτών της NASA που περιελάμβανε γυναίκες και έγινε είδωλο για μία ολόκληρη γενιά κοριτσιών και νεαρών γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, «έφυγε» σε ηλικία 61 ετών, νικημένη από τον καρκίνο.
Η Sally Ride είχε τέσσερα πανεπιστημιακά διπλώματα, περιλαμβανομένου ενός διδακτορικού φυσικής από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, και ήταν μέλος της πρώτης τάξης αστροναυτών της NASA που περιελάμβανε γυναίκες, το 1978.
Πέντε χρόνια αργότερα, το έτος 1983, η Sally Ride επελέγη μαζί με τέσσερις άνδρες αστροναύτες να υπηρετήσει ως μέλος του πληρώματος της αποστολής του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ.Η αποστολή εκείνη την έκανε είδωλο πολλών νεαρών κοριτσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το επίτευγμα της Σάλι να γίνει η πρώτη Αμερικανίδα που επισκέφθηκε το διάστημα.
Μετά την αποχώρησή της από τη NASA το 1989, έγινε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και επιδίωξε να ενθαρρύνει τα νεαρά κορίτσια να συνεχίσουν στο δικό της διαστημικό δρόμο. Υπηρέτησε επίσης στις ομάδες έρευνας  που εξέτασαν τις συνθήκες συντριβής των διαστημικών λεωφορείων «Τσάλεντζερ» (18 Ιανουαρίου 1986) και «Κολούμπια» (1 Φεβρουαρίου 2003).
Η Sally Ride πέθανε στις 23 Ιουλίου 2012 στην πόλη Λα Χόγια της Καλιφόρνιας , σε ηλικία 61 ετών, μετά από 17μηνη μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ