Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος στην Τουρκία από πρόταση για ομοφυλόφιλους ιμάμηδες από βουλευτή του Ερντογάν

08.12.2014 | 00:10
Πρόκληση εντόνων συζητήσεων στην ήδη θερμή πολιτική σκηνή της Τουρκίας έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, κ. Nursuna Memecan, με τις οποίες πρότεινε ότι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσαν να γίνουν ιμάμηδες.
Η δήλωση έγινε στα Τίρανα στο πλαίσιο σεμιναρίου για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα  και την προστασία των ΛΟΑΤ ( LGBT, Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender αναφέρονται συνολικά στα Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά/διαφυλικά άτομα) που έγινε σε συνεργασία με την ΕΕ. 

Αντιδρώντας ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP,  İhsan Özkes, κατήγγειλε την τουρκική κυβέρνηση ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δυο σταθμά για αυτό το ζήτημα. Και αναρωτήθηκε τι θα έλεγε το ΑΚΡ αν κάτι παρόμοιο είχε πει στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αναρωτήθηκε ακόμα πως σχολιάζει ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων   της Τουρκίας τα όσα είπε ο κυβερνητικός βουλευτής του ισλαμιστικού ΑΚΡ στο σεμινάριο των Τιράνων. 

Η συντηρητική εφημερίδα Milli με τίτλο «Το Κοινοβούλιο δίνει το πράσινο φως στην ανηθικότητα», ασκεί σκληρή κριτική στην βουλευτή του ΑΚΡ ενώ οι Mehmet Metiner και Ziver Ozdemir του ΑΚΡ καθώς και ο Ruhsar Demirel του ΜΗΡ, απέσυραν την συμμετοχή τους από το σεμινάριο. 
 
Διαφωνεί και με την διδασκαλία Οθωμανικών

Να σημειωθεί ότι η κ  Nursuna Memecan χθες  διαφώνησε με πρ΄ταση να καθιερωθεί το μαθημα της Οθωμανικής γλώσσας ως υποχρεωτικό μαθημα. Η βουλλευτης υποστήριξε ότι θα ήταν καλύτερο να ειναι η οθωμανική γλώσσα ως μάθημα επιλογής και όχι υποχρεωτικό μάθημα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό το μάθημα θα συμβάλει ωστε η  επόμενη γενιά μας να συμβαδίσει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον κόσμο, δήλωσε η κ. Memecan.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ