Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δεν είμαστε επαίτες κ.πρωθυπουργέ"! Απόστρατοι προς Σαμαρά

03.01.2013 | 23:27
Επίθεση αποστράτων προς τη κυβέρνηση για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις των αποστράτων και ειδικά για όσους εργάζονται νομίμως, εξαπέλυσε η ΑΝΕΑΕΔ. 

Με ανακοίνωσή της θυμίζει όσα “έταζε ο πρωθυπουργός” κάνοντας λόγο για… “λαγούς με πετραχήλια”.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Κε Υπουργέ
Έγκυρες πληροφορίες φέρουν το Γ.Λ.Κ. να επεξεργάζεται τις συντάξεις του ερχόμενου μήνα, υπολογίζοντας τις κατά περίπτωση περικοπές και αναστολές καταβολής συντάξεων για όσους στρατιωτικούς εργάζονται νομίμως, παρά τις προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στο ΦΕΚ Α’ 256 από 31-12-2012 και ιδιαίτερα του άρθρου 17 αυτής. Προβλέψεις οι οποίες κατά την άποψή μας θα πρέπει να εφαρμοσθούν και στους συνταξιούχους του Δημοσίου,σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3865/10 (ΦΕΚ Α’ 120 από 21-7-2010).

Μία τέτοια εξέλιξη, οδηγεί την οργή των αποστράτων στρατιωτικών σε εκτός ορίων επίπεδα, διότι μετά την προγραμματισμένη επιβολή τριπλασίων μειώσεων στις συντάξεις μας, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον Έλληνα συνταξιούχο, για ακόμη μία φορά, η Πολιτεία μας αντιμετωπίζει με αρνητική διάκριση, καταπατώντας κατάφορα και κατά συρροή, κάθε έννοια και αρχή ηθικής, ισότητας, ισονομίας και αναλογικότητας.

Κε Υπουργέ, γνωρίζουμε ότι ως στρατιωτικοί, ήμασταν διαχρονικά στο περιθώριο κάθε μορφής κοινωνικοοικομικής διεκδίκησης, δεδομένου ότι περάσαμε τον εργασιακό μας βίο υπό τη δαμόκλειο σπάθη του ΣΠΚ και τον περιορισμό των συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Δεν ανεχόμαστε όμως να μετατραπούμε σε «κοινωνικούς επαίτες», δανειζόμενοι τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κος Αντώνης Σαμαράς, όταν σε προεκλογική συγκέντρωση αποστράτων υποσχόταν «λαγούς με πετραχήλια» για να αποσπάσει την ψήφο μας.

Μετά τα ανωτέρω, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα ενέργειες και πρωτοβουλίες, κατ’ αρμοδιότητα σας, ώστε τουλάχιστον:
 Σε πρώτη φάση, να ισχύσει άμεσα και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου η πρόβλεψη του άρθρου 17 της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
 Σε δεύτερη φάση, να αναγνωρισθεί σε όλους τους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν, κατ’ απόλυτη εφαρμογή της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας που ίσχυε, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση εργασιακές τους υποχρεώσεις, το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία, χωρίς περιορισμούς ή ποινές.
 Να προσαρμοσθούν οι μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων, στα ίδια επίπεδα με αυτά των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, στα πλαίσια των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ