Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαμαράς - απόστρατοι: Με άδεια ατζέντα πάνε στο ραντεβού, αφού ότι ζήτησαν... έχει κόστος!

09.02.2013 | 00:01
Σε ναυάγιο τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά τα αποτελέσματα οδεύει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους απόστρατους των "θεσμικών ενώσεων". Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στην ατζέντα των θεμάτων που έθεσαν οι απόστρατοι, άναψε "κόκκινο" του υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Συγκεκριμένα οι Ενώσεις Αποστράτων ενημέρωσαν την ηγεσία του ΥΕΘΑ ότι με τον πρωθυπουργό θέλουν να συζητήσουν:

•το θέμα του μερίσματος

•τις διπλές περικοπές

•τις περικοπές που προβλέπονται για το 2014


Αξιωματούχος του ΥΕΘΑ που επικοινώνησε μαζί τους τους ενημέρωσε ότι αυτά τα θέματα είναι αδύνατον να επιλυθούν αφού έχουν οικονομικό κόστος και επανέφερε το θέμα του εργασιακού των απόστρατων. Δηλαδή την δυνατότητα να εργάζονται χωρίς περικοπή της σύνταξής τους!

Η απάντηση από το ΥΕΘΑ έχει "ανάψει τα αίματα" σε κάποιους -όχι σ΄ όλους- απόστρατους, οι οποίοι δικαιολογημένα αναρωτιούνται τι νόημα έχει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αν δεν συζητηθούν τα πραγματικά καυτά θέματα. Γιατί το εργασιακό το θεωρούν λυμένο όχι για κανένα άλλο λόγο ,αλλά επειδή η κυβέρνηση κατάλαβε ότι ο μόνος που χάνει είναι το δημόσιο ταμείο!

Συγκρατημένος όμως εμφανίστηκε και ο ίδιος ο ΥΕΘΑ σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος:


"Τη Δευτέρα στις 12:30 ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του θα δεχθεί τις θεσμικές Ενώσεις των αποστράτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ακριβώς για να αποτυπωθεί και σε αυτόν το διάλογο το ενδιαφέρον το προσωπικό του Πρωθυπουργού και συνολικότερα της Κυβέρνησης, για να μπορέσουμε να δώσουμε στοιχεία -πείτε το κοινωνικής προστασίας-, στοιχεία τα οποία θα κάνουν λιγότερο δύσκολη τη καθημερινότητα. Και σας είπα, δεν μιλάω για ευκολότερη καθημερινότητα. Μιλάω για ολιγότερο δύσκολη, μέχρι να περάσουμε τον κάβο. Μέχρι να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.

Και σας διαβεβαιώ, ότι αυτή η ανάκαμψη θα είναι πολύ νωρίτερα απ’ ότι πιστεύουμε".
 

 

ΣΧΟΛΙΑ