Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπαν Σαμαράς-Παναγιωτόπουλος-Κωσταράκος και οι επιστολές του ΥΕΘΑ στο Στουρνάρα

04.01.2013 | 14:01
Αμέσως μετά από τη λήξη της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, πρωθυπουργός,υπουργός Άμυνας και Α/ΓΕΕΘΑ είχαν συνάντηση με θέμα το κλίμα που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν χρειάστηκε και πολύ ώρα για να κάνει σαφές στον πρωθυπουργό, πόσο μεγάλη ζημιά έχουν κάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις οι συνεχείς περικοπές. Δεν χρειάζεται προφανώς και ιδιαίτερη εξήγηση το θέμα.

Η συζήτηση των τριών επικεντρώθηκε στις “διπλές περικοπές” που έχουν υποστεί οι απόστρατοι. Και δεν είναι τυχαίο ότι χθες ανακοινώθηκε ότι ο Παναγιωτόπουλος έστειλε επιστολές προς τους υπουργούς Οικονομικών με τις οποίες επισημαίνει την αδικία της διπλής μείωσης στους αποστράτους. 

Για τους εν ενεργεία η συζήτηση των τριών επικεντρώθηκε  στο θέμα των οδοιπορικών τα οποία αυτή τη στιγμή αποτελούν παρελθόν πλήττοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα των στρατιωτικών. Η άποψη της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ότι πρέπει έστω ένα μέρος των οδοιπορικών να ενταχθεί στο μισθό των στρατιωτικών, στα πρότυπα της αστυνομίας.

Μπορεί πρωθυπουργός και ΥΕΘΑ να λένε “ναι” σε τέτοιες συναντήσεις, αλλά η υλοποίηση του “ναι” ,πάντα “κολλάει” στο υπουργείο Οικονομικών που δεν πρόκειται όπως όλα δείχνουν να δώσει τώρα τουλάχιστον “πράσινο φως”. Θυμηθείτε το: το θέμα των οδοιπορικών θα γίνει…προεκλογική υπόσχεση στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν αυτές! 

Όμως η ανησυχία της στρατιωτικής ηγεσίας δεν έχει να κάνει μόνο με τις περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη διαχείριση του οπλοστασίου μας, με τις μεγάλες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και σε τεχνική υποστήριξη. “Κάνε υπομονή”, φαίνεται να είναι η παρότρυνση και υπόσχεση (;) της κυβέρνησης προς την ηγεσία του στρατεύματος. Αποθέματα υπομονής μεγάλα πάντως δεν υπάρχουν. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ