Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαουδική Αραβία: Ξεκίνησε στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη

26.03.2015 | 10:05

Τουλάχιστον δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν σε συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά , η οποία επλήγη από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε τη νύκτα η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε σήμερα πηγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
"Δεκατρείς πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες, σκοτώθηκαν κατά τις σαουδαραβικές επιδρομές τη νύκτα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η πηγή, καθώς μέλη της υπηρεσίας με τη βοήθεια κατοίκων αναζητούν θύματα στα ερείπια των επτά κατοικιών οι οποίες επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με μαρτυρίες.


Οι κατοικίες βρίσκονται σε συνοικία που συνορεύει με το διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά και μία αεροπορική βάση, ο κοινός διάδρομος προσγείωσης των οποίων έγινε στόχος των αεροπορικών επιδρομών, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.


Η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε τη νύκτα στρατιωτική επιχείρηση στην Υεμένη, στην οποία δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν "περισσότερες από δέκα χώρες", για την υποστήριξη του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μήνες αντιμέτωπος με την προέλαση των σιιτών ανταρτών Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η επιχείρηση αποτελεί, σύμφωνα με το Ριάντ, απάντηση στην επίθεση των Χούτι και των συμμάχων τους, οι οποίοι προήλασαν χθες προς το Αντεν, όπου έχει καταφύγει ο πρόεδρος της Υεμένης αφού διέφυγε από τη Σαναά, όπου τελούσε υπό κατ΄οίκον περιορισμό μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους αντάρτες Χούτι .

Η Ιορδανία επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή της στην υπό την Σαουδική Αραβία στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, για την υποστήριξη του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι απέναντι στους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι θεωρείται ότι υποστηρίζονται από το Ιράν και την πρώην πρόεδρο της Υεμένης Αλι Σάλεχ.
Επίσημη ιορδανική πηγή επιβεναίωσε τη συμμετοχή της Ιορδανίας στην επιχείρηση, στο πλευρό των αραβικών συμμαχικών χωρών, με στόχο "την υποστήριξη προς τη νομιμότητα, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Υεμένης".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ