Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαουδική Αραβία: Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων

08.04.2015 | 12:25
Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων και ενισχύουν την ανταλλαγή πληροφοριών με τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό εναντίον των Χούτι στην Υεμένη, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον, σύμμαχος κλειδί της Σαουδικής Αραβίας, έχει επίσης εγκαταστήσει ένα κέντρο συντονισμού στο σουνιτικό βασίλειο, οι δυνάμεις του οποίου ηγούνται της αεροπορικής εκστρατείας εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος της Υεμένης.

«Η Σαουδική Αραβία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους Χούτι και τους συμμάχους τους ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την Υεμένη δια της βίας», δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους από το Ριάντ.
«Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής έχουμε επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων, έχουμε αυξήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και έχουμε δημιουργήσει έναν κοινό συντονιστικό πυρήνα στο σαουδαραβικό επιχειρησιακό κέντρο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η χώρα του είναι αντίθετη στη στρατιωτική επιχείρηση του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία. «Η άποψή μας είναι ότι η λύση στην κρίση στην Υεμένη είναι να σταματήσουν οι επιθέσεις και οι ξένες επεμβάσεις εναντίον του λαού της χώρας αυτής», υπογράμμισε ο Χαμενεΐ. «Οι κάτοικοι της Υεμένης πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον της χώρας τους», κατέληξε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ