Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αέριο Σαρίν έψαχναν Σύροι αντάρτες στην Τουρκία!

20.09.2013 | 13:03
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές αντάρτες στην Τουρκία έψαχναν προμηθευτές  για να αγοράσουν αέριο Σαρίν!

Την αποκάλυψη την κάνει η εφημερίδα Taraf που δημοσιεύει κατηγορητήριο του εισαγγελέα των Αδάνων, εναντίον 5 ανδρών που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία για τρομοκρατική δράση. Ο ένας έχει υπηκοότητα Συρίας οι άλλοι είναι Τούρκοι.
Σύμφωνα με τον τούρκο εισαγγελέα οι δράστες για πολλούς μήνες προσπαθούσαν να προμηθευτούν το δηλητηριώδες αέριο από την κρατική τουρκική εταιρεία «Μηχανών και Χημικών».

Οι δράστες που ήταν μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Αλ Νούσρα τελικά είχαν δεν είχαν καταφέρει να προμηθευτούν το αέριο Σαρίν αλλά αγόρασα άλλες ουσίες με τις οποίες μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ουσία με παρόμοια επίδραση. Τις πληρωμές τις έκαναν μέσω τραπεζικού λογαριασμού της Σαουδικής Αραβίας.

Ο εισαγγελέας στο κατηγορητήριο αναφέρει επίσης πως η Τουρκία είναι πέρασμα των μελών της Αλ Κάιντα οι οποίο περνούν στη Συρία.
Το ζήτημα είναι πως η υπόθεση αυτή αποδεικνύει πως και οι αντάρτες που μάχονται εναντίον του Άσαντ στη Συρία προμηθεύτηκαν ή τουλάχιστον προσπάθησαν να προμηθευτούν χημικά όπλα. Το ερώτημα είναι ποιος έκανε τη χρήση χημικών όπλων που προκάλεσαν τη διεθνή αντίδραση η οποία έφτασε στα όρια της στρατιωτικής επέμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Τους συνέλαβαν για σαρίν αλλά ηταν αντιψυκτικό!

Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για το σαρίν που βρέθηκε στα Άδανα 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ