Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάρισα 2016: Τι συμβολικές κινήσεις έκανε ο Α/ΓΕΣ για το προσωπικό

25.09.2016 | 19:50
Τέσσερις συμβολικές και βαθιά ανθρώπινες κινήσεις έκανε  ο Αρχηγός ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης κατά την διάρκεια της τελικής φάσης της άσκησης ΣΑΡΙΣΑ 2016.
Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, οι οποίοι έστειλαν στο Onalert.gr τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, ο Α/ΓΕΣ 

- Η πρώτη ήταν η νυχτερινή και χωρίς προειδοποίηση επίσκεψη στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να δεί από κοντά την εξέλιξη της υγείας των δύο χειριστών του ελικοπτέρου Απάτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι όλα πάνε καλά και πολύ γρήγορα θα λάβουν εξιτήριο, τους είπε ότι είναι κοντά τους και θέλει πολύ γρήγορα να τους ξαναδεί να επιστρέψουν στη μονάδα τους γεροί και δυνατοί.

- Η δεύτερη ήταν η πρωινή επίσκεψη κατά την ημέρα της τελικής φάσης στο αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ όπου ήταν συγκεντρωμένο όλο το προσωπικό της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Στις έξι και μισή το πρωί πριν αρχίσει η έντονη πτητική δραστηριότητα, ο Αντιστράτηγος Τελλίδης, δύο ημέρες μετά το ατύχημα με το ελικόπτερο, μίλησε στους χειριστές και στους μηχανικούς λέγοντάς τους πόσο περήφανος αισθάνεται για το πολυεπίπεδο έργο της Αεροπορίας Στρατού που ημέρα και νύχτα σε βρίσκεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, σώζοντας ζωές με τις συνεχείς αεροδιακομιδές, συνδράμοντας στην κατάσβεση των πυρκαγιών και μεταφέροντας εφόδια σε ακριτικές και δύσβατες περιοχές.

Ειδικά για το ατύχημα ανέφερε ότι αυτό συνέβη στην προσπάθεια των χειριστών να εκτελέσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο , όπως ακριβώς θα πολεμήσουν και κάλεσε τους χειριστές κατά την άσκηση, να μην είναι επηρεασμένοι από το ατύχημα και να την εκτελέσουν όπως έχει σχεδιασθεί με τους ελιγμούς που έχουν προβλεφθεί, χωρίς καμία έκπτωση, τηρώντας φυσικά τους κανόνες ασφαλείας.

Τα λόγια του Αρχηγού έπιασαν τόπο, εκτιμούν οι συνεργάτες και και υποστηρίζουν ότι αυτό αποδείχθηκε από την εντυπωσιακή παρουσία των ελικοπτέρων στην τελική φάση, με τη μαζικότητα της χρησιμοποιήσεώς τους για μεταφορά προσωπικού και φορτίων, με τις εύστοχες βολές τους και με τους ριψοκίνδυνους ελιγμούς μάχης.

- Αμέσως μετά ο Αρχηγός πήγε στην παραλία του κόλπου Ορφανού, εκεί που έγινε το ατύχημα και μίλησε στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Πεζοναυτών. Τους τόνισε το αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Στρατού Ξηράς.

Τους ευχαρίστησε για το υψηλό τους φρόνημα, την εκπαίδευση και την ετοιμότητά τους, που φάνηκαν σε πραγματικές δύσκολες συνθήκες στην άμεση επέμβασή τους τη στιγμή του ατυχήματος που αποσόβησε τα χειρότερα.- Η τέταρτη κίνηση ήταν η συγκέντρωση, μετά το τέλος της ασκήσεως και όταν έφυγαν όλοι οι επισκέπτες, όλου του προσωπικού της 33 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που εκτέλεσε την τελική φάση της άσκησης στον Ασκό - Προφήτη, όπου χαιρέτησε προσωπικά δια χειραψίας όλους άνδρες , γυναίκες , στελέχη και στρατιώτες που στεκόταν μπροστά στα μέσα και οπλικά συστήματα που υπηρετούσαν.Τους ευχαρίστησε για την άσκηση, για τον εντυπωσιακό συντονισμό των κινήσεων, την απόλυτη ευστοχία των πυρών , για την ακρίβεια των κινήσεων και του ελιγμού. Τους είπε ότι είναι υπερήφανος που ηγείται τέτοιου επιπέδου προσωπικού που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ο Στρατός παραμένει όρθιος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του εθνικού μας συστήματος. Ο Στρατός κατέληξε έδωσε για μια ακόμη φορά ένα ηχηρό μήνυμα . Το μήνυμα της ασφάλειας, της σιγουριάς και της περηφάνιας του Ελληνικού λαού.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ