Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη ο Σμπώκος,δεξί χέρι το Άκη στους εξοπλισμούς

02.10.2012 | 22:23
Το απόγευμα ο 61χρονος πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου συνελήφθη μέσα στο σπίτι του στην Αθήνα αφού είχε εκδοθεί ένταλμα εις βάρος.

Υπό τον φόβο διαφυγής στο εξωτερικό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβαν στις 17:30 το απόγευμα, τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο.

Η Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για απολογία, κατηγορούμενο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. 

Η σύλληψη ήρθε δύο μόλις ημέρες πριν ο 61χρονος άνδρας απολογηθεί στον Ανακριτή, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ίσως επειδή δικαστικές και αστυνομικές αρχές τον έκριναν ύποπτο φυγής.

Εντοπίστηκε σε γραφείο, που τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιούσε ως οικία, στην οδό Μεσογείων στους Αμπελοκήπους. 

«Ρε παιδιά, μελετώ την δικογραφία για να πάω να απολογηθώ την Παρασκευή» είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Από το γραφείο οι αστυνομικοί κατάσχεσαν φορητούς υπολογιστές και κάποια έγγραφα, ενώ αργά το βράδυ ξεκίνησε αντίστοιχη έρευνα και στο σπίτι του στην οδό Καραϊσκάκη στην Κηφισιά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010, ο κ. Σμπώκος κατείχε και απέκρυψε το ποσό του 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ