Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Σε αποθήκη του Στρατού οι 410 τόνοι εκρηκτικών του πλοίου «Andromeda»

15.01.2018 | 20:46
Πρώτη δημοσίευση: 2018-01-15 19:58:28
Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-15 08:45:28

Σε αποθήκη του Στρατού  Ξηράς αναμένεται να μεταφερθούν οι  410 τόνοι εκρηκτικών του πλοίου «Andromeda». 

Την άμεση απομάκρυνση, από το λιμάνι του Ηρακλείου, των 410 τόνων εκρηκτικών, που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο «Andromeda» στα ανοιχτά της Κρήτης, έχει αναλάβει το  υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργείο ναυτιλίας είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και ο τρόπος μεταφοράς των εκρηκτικών. Επίσης, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ακόμη δεν εχει οριστικοποιηθεί σε ποια αποθήκη  του Στρατού Ξηράς  θα μεταφερθεί το φορτίο της "πλωτής βόμβας". Το ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρει ότι ενδεχομένως να μεταφερθεί σε αποθήκη του Στρατού στη Βόρεια Ελλάδα. Η επιχείρηση δεν αποκλείεται να ξεκινήσει αύριο. 

Για την υπόθεση έχει, ήδη, ενημερωθεί και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά.

Συνεχίζονται οι απολογίες

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται, από το πρωί, οι απολογίες των οκτώ μελών του πληρώματος του πλοίου (δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός), που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με τις εκρηκτικές ύλες, τα οποία, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.

Οι οκτώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Σημειώνεται, ότι υπάρχει κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.

Το πλοίο που έχει κατασχεθεί, διαπιστώθηκε, από την επιθεώρηση, ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοϊα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ