Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: Η βοήθεια των Κούρδων στη Ράκα θα πυροδοτούσε εθνοτική σύρραξη

30.09.2016 | 13:02
Μία επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος με τη συμμετοχή κούρδων μαχητών θα πυροδοτούσε μία εθνοτική σύρραξη εκεί, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος προειδοποιώντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση αυτή θα πρέπει να αποφύγει την πρόκληση περαιτέρω διχόνοιας.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυνάμεις των YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού)δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως από την συριακή πόλη Μανμπίζ, δυτικά του Ευφράτη, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους.

Η Τουρκία θεωρεί ότι οι συριακές κουρδικές Δυνάμεις Προστασίας του Λαού(YPG) αποτελούν εχθρική προς την Τουρκία δύναμη και ότι διατηρούν σχέσεις με το PKK, σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον που θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή πολύτιμο σύμμαχο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη αλ Μπαμπ είναι ένας από τους στόχους της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία. Ο τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι για να γίνει σωστά, η τουρκική επιχείρηση δεν πρέπει να γίνει με σπουδή και πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν να διαρκέσει και χρόνια, εάν είναι αναγκαίο.

Αναφερόμενος στο θέμα του Φετουλάχ Γκιουλέν και απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι δεν είναι αποδεκτό να αφεθεί σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Τουρκία και το Ισραήλ θα ανταλλάξουν πρεσβευτές εντός των προσεχών δέκα ημερών στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος ο οποίος, αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας δήλωσε ότι η κατάργηση του καθεστώτος της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αναβληθεί για το επόμενο έτος , αλλά να διευθετηθεί σύντομα.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ