Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ για το σεισμό στο Αιγαίο - Ασήμαντες ζημιές στο αεροδρόμιο Λήμνου

24.05.2014 | 14:02
Ο πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτιτούτο, που σημειώθηκε στις 12.25 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Θάσου με εστιακό βάθος μόλις στα 5 χιλιόμετρα, προκάλεσε μικρές ζημιές στο αεροδρόμιο της Λήμνου. Ασήμαντες χαρακτηρίζονται και δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του.

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμοπουλος έδωσε εντολή στον Α/ΓΕΕΘΑ να είναι σε ετοιμότητα οι ΕΔ αν ζητηθεί οποιαδήποτε βοήθεια.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. Ο ένας σημειώθηκε στις 12.31 και ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος στις 12.34 και ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και στα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά τον σεισμό στο Βόρειο Αιγαίο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και έδωσε εντολή ώστε οι  μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής να βρίσκονται  σε  ετοιμότητα συνδρομής σε αιτήματα των αρμόδιων τοπικών αρχών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη στη Σαμοθράκη μεταβαίνουν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης μαζί με τον  Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη  και στη Λήμνο ο Υποδιοικητής  της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Υποστράτηγος Αναστάσιος Πάτμιος.Διαβάστε ακόμη:

Κεφαλονιά: Ο απολογισμός για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ηγεσία τους
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ