Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κατάσταση συναγερμού οι ΗΠΑ

05.08.2013 | 10:42
Η απόφαση της Ουάσινγκτον να κλείσει περί τις είκοσι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές προκλήθηκε από μηνύματα που προέρχονται από υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα, δήλωσαν χθες αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη του Κονγκρέσου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τον Μάικλ ΜαΚόλ, πρόεδρο της επιτροπής εσωτερικής ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος έκανε λόγο για "τις πιο αξιόπιστες και ακριβείς απειλές που έχουν διατυπωθεί από την 11η Σεπτεμβρίου". Φαίνεται ότι επίκειται επίθεση", δήλωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

"Υπάρχει σημαντική ροή πληροφοριών για απειλές και σε αυτό αντιδρούμε", εξήγησε στο ABC ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Οι απειλές για την εκδήλωση επιθέσεων της αλ Κάιντα έχουν ως στόχο το σύνολο των δυτικών συμφερόντων, προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι οι απειλές αυτές είναι οι ακριβέστερες που έχουν μέχρι σήμερα έλθει εις γνώσιν του.

Ο ακριβής στόχος δεν είναι γνωστός, αλλά "η πρόθεση είναι σαφής. Αντικείμενο είναι η επίθεση κατά δυτικών συμφερόντων, όχι μόνο αμερικανικών", δήλωσε στην εκπομπή This Week.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες το κλείσιμο τουλάχιστον 25 πρεσβειών και προξενείων στη Μέση Ανατολή και την Ασία. Ακολούθησαν οι γαλλικές, οι γερμανικές και οι βρετανικές αποστολές στην Υεμένη.

Τα "στοιχεία της αλ Κάιντα έχουν λάβει θέσεις", σύμφωνα με τον Ντατς Ράπερσμπεργκ, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων . Οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν "διότι έχουμε λάβει πληροφορίες για το γεγονός ότι "υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο κάνουν λόγο για μεγάλη επίθεση".

Σύμφωνα μκε τον Πίτερ Κινγκ, επίσης μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, πληροφορίες αναφέρονται στην προετοιμασία "τεράστιας επίθεσης, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες ". "Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί πιθανότατα στη Μέση Ανατολή ή γύρω από πρεσβεία, αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο", πρόσθεσε.

"Αυτό που έχουμε ακούσει είναι πληροφορίες για τις προθέσεις τους και για ορισμένα πρόσωπα που καταστρώνουν σχέδια, όπως συνέβαινε πριν απο την 11η Σεπτεμβρίου", δήλωσε στο NBC ο Σάξμπι Τσάμπλις, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας.

"Αλλά δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας ή για παγιδευμένα αυτοκίνητα που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν", είπε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ