Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σε τραυματία πολέμου η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους και όσχεου παγκοσμίως

24.04.2018 | 21:06
Σε στρατιώτη, τραυματία πολέμου η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους και όσχεου παγκοσμίως. Για πρώτη φορά ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στις ΗΠΑ πέτυχαν την πρώτη ολική μεταμόσχευση πέους και όσχεου. Λήπτης ήταν  ένας στρατιώτης που έφερε πολλαπλά τραύματα  μετά από την αποστολή του στο Αφγανιστάν, στο πλευρό των ΗΠΑ, και ζητά να μην κατονομαστεί.

Η πρώτη μεταμόσχευση πέους και όσχεου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, σε έναν Αμερικανό στρατιώτη, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Δευτέρα, 23 Απριλίου το νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς. Στο παρελθόν οι γιατροί έχουν καταφέρει να μεταμοσχεύσουν επιτυχώς πέος, όμως χωρίς το όσχεο.

Η επέμβαση, που κράτησε 14 ώρες, έγινε στις 26 Μαρτίου από μια ομάδα εννέα πλαστικών χειρουργών και δύο ουρολόγων. «Ελπίζουμε ότι αυτή η μεταμόσχευση θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η σεξουαλική και ουροποιητική λειτουργία του νεαρού ασθενούς» δήλωσε ο Γ.Π. Άντριου Λι, καθηγητής και διευθυντής του τμήματος πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής της ιατρικής σχολής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πέος, το όσχεο (χωρίς τους όρχεις) και ένα μέρος του κοιλιακού τοιχώματος προέρχονταν από πτωματικό δότη.

Ο ασθενής ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του αλλά σε μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι πρόκειται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα. «Είναι ένας τραυματισμός που δεν μπορείς να τον δεχτείς εύκολα. Όταν ξύπνησα (μετά την επέμβαση) αισθάνθηκα επιτέλους πιο φυσιολογικός», πρόσθεσε. Το νοσοκομείο δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες τραυματίστηκε ο ασθενής. Συχνά, τέτοια τραύματα προκαλούνται από εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών.

Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο έγινε στην Κίνα το 2006, όμως ο λήπτης ζήτησε κατόπιν να χειρουργηθεί και πάλι για να του αφαιρεθεί το πέος επειδή τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αντιμετώπισαν «σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα». Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση έγινε στη Νότια Αφρική το 2015 και ακολούθησε άλλη μία στις ΗΠΑ το 2016.

To νοσοκομείο προέβη και σε επίσημη ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο site του χθες 23.4.2018 σχετικά με την πορεία της υγείας του στρατιώτη και λεπτομέρειες που αφορούν την εγχείρηση. 


http://www.ant1iwo.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ, hopkinsmedicine.org


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ