Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Μέρκελ με τον κινέζο πρωθυπουργό

26.05.2013 | 15:13
Ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ έφθασε σήμερα στη Γερμανία ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησής του με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ εν μέσω του κακού κλίματος στις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.

Ο κινέζος πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του--τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που περιελάμβανε σταθμούς στην Ινδία, το Πακιστάν και την Ελβετία--από την πόλη Πότσνταμ, όπου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί τουριστικούς χώρους.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό χώρο και την εξωτερική πολιτική, ενώ ο κινέζος πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί και με τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία το Πεκίνο αντιμετωπίζει κατηγορίες από την ΕΕ ότι έχει πλημμυρίσει την αγορά των φωτοβολταϊκών με φθηνά προϊόντα σε μία προσπάθεια να επιφέρει πλήγμα στους ανταγωνιστές του.

Αν η ΕΕ έκρινε την Κίνα ένοχη για την αθέμιτη εμπορική πρακτική του ντάμπινγκ, θα μπορούσε να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Πεκίνου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο το υπουργείο Εμπορίου, μετέδωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου σχεδιάζει να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το θέμα αυτό αύριο Δευτέρα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ