Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Sea Guardian: Επιχειρήσεις εν πλω με τους Συμμάχους - ΦΩΤΟ

21.04.2017 | 16:47
Ανεφοδιασμό εν πλω από πετρελαιοφόρο της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης που συμμετέχει στην επιχείρηση "SEA GUARDIAN" πραγματοποίησε η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (F455) η οποία έχει και την Τακτική Διοίκηση της επιχείρισης κατά το διάστημα 14-10 Απριλίου 2017. Η εν λόγω δραστηριότητα έγινε μετά τον απόπλου των σκαφών της διασυμμαχικής δύναμης από τον τουρκικό Ναύσταθμο του Ακσάζ.

Υπενθυμίζεται ότι στην φρεγάτα επιβαίνει ο Διοικητής της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2) ενώ το ελληνικό πολεμικό μετέχει στην επιχείρηση με το οργανικό του ελικόπτερο, τύπου S70B Aegean Hawk, ομάδα της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) και με πολυεθνικό Επιτελείο.

Οι επιχειρήσεις της "SEA GUARDIAN" διεξάγονται στην Κεντρική/Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Η “SEA GUARDIAΝ” συνιστά Επιχείρηση Θαλάσσιας Ασφάλειας (Maritime Security Operation-MSO) και διαδέχθηκε την επιχείρηση συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ με την επωνυμία “ACTIVE ENDEAVOUR”. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ