Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

26.10.2018 | 09:55
 Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να βοηθήσουν τους κατοίκους της Ζακύνθου και των άλλων περιοχών όπου χτύπησε ο εγκέλαδος νωρίτερα σήμερα.

Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε βοήθεια, όταν και αν τους ζητηθεί, όπως κάνουν άλλωστε σε κάθε φυσική καταστροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν λάβει κάποιο έτοιμα για παροχή βοήθειας από τις αρμόδιες αρχές/

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε καμία από τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί.

Στο χορό των Ρίχτερ η Ζάκυνθος

Στους δρόμους οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, που προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο νησί. Ευτυχώς ως τώρα δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί κατοίκων. Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός στο νησί από το 1953!

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς και ο τελευταίος σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 και μέγεθος 4,6 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός -η οποία έγινε αισθητός στην Αθήνα και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και στη γειτονική Ιταλία- ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών. Το ίδιο μέγεθος έδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ