Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεισμός στην Χαλκίδα προκαλεί ανησυχία

18.11.2014 | 07:00
Πανικός επικράτησε στη Χαλκίδα και τη Μαλεσίνα, λίγο μετά τη 1 π.μ., όταν σημειώθηκαν δυο ισχυροί εντάσεως 5,1 της κλίμακας ρίχτερ με διαφορά τεσσάρων λεπτών μεταξύ τους (01:05, 01:09).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο των σεισμών ήταν 4 χλμ δυτικά της Μαλεσίνας, 28 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 90 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Πρόκειται για το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης, που ταρακούνησε όλη τη χώρα, καθώς οι δυο σεισμοί ήταν επιφανειακοί με εστιακό βάθος 20 χλμ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας,μιλώντας στο Newsit,τόνισε ότι οι δυο σεισμοί έγιναν αισθητοί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Μαλεσίνας, πληροφορήθηκε για τη μεγάλη αναστάτωση των κατοίκων της περιοχής.

"Οι κάτοικοι της Μαλεσίνας και της Χαλκίδας φοβήθηκαν πολύ και έχουν βγει στους δρόμους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, μιλώντας ζωντανά στο STAR, ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι: "Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ