Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27.06.2013 | 12:30

Σερβία: Επενδύσεις 160 εκ. ευρώ στην αμυντική βιομηχανία

PARTNER 2013: Επενδύσεις ύψους 160 εκ. ευρώ στην αμυντική βιομηχανία ανακοίνωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επενδύσεις ύψους 160 εκ. ευρώ στην αμυντική βιομηχανία, την επόμενη τριετία, ανακοίνωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο ίδιος, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην έκθεση “Partner 2013” στο Βελιγράδι, υπογράμμισε πως το 2013, το ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία διαμορφώνεται σε 75 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Βούτσιτς διατύπωσε την εκτίμηση ότι, υπάρχει “χώρος” για περισσότερες θέσεις εργασίας στην αμυντική βιομηχανία.

Τόνισε δε, ότι, "οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να δουν τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα ραντάρ και ό,τι άλλο σχεδίασε το Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο και έκαναν πραγματικότητα οι αμυντικές βιομηχανίες".

Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα “αποκαλυπτήρια” του θωρακισμένου οχήματος Lazar2, το οποίο - όπως είπε - βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό του.

"Το Lazar2 είναι τρεις φορές φθηνότερο σε σχέση με το αντίστοιχο φινλανδικό το Patria και τα πλεονεκτήματα στην τιμή και τον εξοπλισμό του αποδείχθηκαν από το γεγονός ότι, έχουν ήδη εξευρεθεί αγοραστές και τρία οχήματα πωλήθηκαν στο Πακιστάν", είπε ο κ. Βούτσιτς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ