Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σφαγή αμάχων στη Συρία - Χωρίς τελειωμό η αιματοχυσία

08.02.2018 | 20:03
Περισσότεροι από 200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα ( 8.2.2018) λόγω των εντατικών αεροπορικών επιδρομών των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος εναντίον της ανατολικής Γιούτας, του ανταρτοκρατούμενου θύλακα ανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μόνο σήμερα, 58 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας που συνεχίζουν να σφυροκοπούν την περιοχή όπου περίπου 400.000 κάτοικοι πολιορκούνται από το 2013.

Δαμασκός: «Έγκλημα πολέμου» ο βομβαρδισμός, στην Ντέιρ Αλ Ζορ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ότι η Δαμασκός χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου» τον βομβαρδισμό, στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και ζήτησε τη διάλυση του συνασπισμού αυτού, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείων SANA.

«Απαιτούμε (η διεθνής κοινότητα) να καταδικάσει αυτήν τη σφαγή και να καταστήσει υπεύθυνο τον συνασπισμό», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας ότι ο διεθνής συνασπισμός είναι παράνομος και θα πρέπει να διαλυθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Προσοχή σκληρές εικόνες από την Ανατολική Γιούτα όπως εντοπίστηκαν στο twitter

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ