Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10.07.2012 | 17:44

Σφαγή 22 χριστιανών στην Νιγηρία

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη σφαγή 22 χριστιανών, μεταξύ των οποίων δύο κοινοβουλευτικών, την Κυριακή σε κοιμητήριο της κεντρικής Νιγηρίας

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη σφαγή 22 χριστιανών, μεταξύ των οποίων δύο κοινοβουλευτικών, την Κυριακή σε κοιμητήριο της κεντρικής Νιγηρίας, η οποία αποδόθηκε αρχικά από τις αρχές σε μουσουλμάνους κτηνοτρόφους.

Η αστυνομία και αξιωματούχοι της πολιτείας Πλατό επέρριψαν χθες την ευθύνη για το θάνατο των 22 χριστιανών, όπως και για το θάνατο άλλων τουλάχιστον 80 χριστιανών αγροτών το Σάββατο, σε μουσουλμάνους κτηνοτρόφους Φουλάνι που βρίσκονται σε σύγκρουση με τους χριστιανούς γεωργούς.

Ωστόσο ο Αμπούλ Κάκα, ο οποίος παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της Μπόκο Χαράμ, εκφράζει σε ανακοίνωσή του "τη χαρά" του "για την επιτυχία των επιθέσεων που εξαπολύσαμε (...) στην πολιτεία Πλατό κατά των χριστιανών και των πρακτόρων των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων βρισκόντουσαν και μέλη της Εθνοσυνέλευσης".

Μεταξύ των θυμάτων της σφαγής της Κυριακής βρίσκονται ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής Τζιανγκ Νταντόνγκ και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου της πολιτείας του Πλατό Τζιανγκ Φουλάνι.

Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, περισσότεροι από 100 χριστιανοί σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην πολιτεία Πλατό. Στην πρώτη επίθεση το Σάββατο, τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια σε πολλά χωριά, ενώ την Κυριακή τουλάχιστον 22 σκοτώθηκαν στο κοιμητήριο Μπάρκιν-Λάντι -σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από την τοπική πρωτεύουσα Τζος- την ώρα που παρευρίσκονταν σε κηδεία θυμάτων της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Πλατό, Παμ Αγιούμπα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ