Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφοδρές μάχες στη Βεγγάζη - 5 νεκροί στρατιώτες

02.05.2014 | 11:01
Τουλάχιστον πέντε λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 τραυματίσθηκαν σήμερα στις συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις του στρατου και μιας ένοπλης οργάνωσης στη Βεγγάζη (ανατολική Λιβύη), έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και στρατιωτικές πηγές.

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, μια ένοπλη οργάνωση κατάλαβε εξ εφόδου το αρχηγείο της αστυνομίας της Βεγγάζης. Ο στρατός απώθησε την επίθεση και σφοδρές συγκρούσεις ακολούθησαν σε πολλές συνοικίες της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, εξήγησε ένας αξιωματικός του στρατού ζητώντας να μην κατονομασθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές ποια είναι η εν λόγω ένοπλη οργάνωση. Στην πόλη σημειώνονται συχνά συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους μαχητικούς ισλαμιστές.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μερικές ημέρες αφότου ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο έξω από στρατόπεδο του λιβυκού στρατου στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι δύο. Ήταν η δεύτερη επίθεση καμικάζι από το Δεκέμβριο.

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και οι δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών είναι κάτι συνηθισμένο στη Βεγγάζη, όπου οι στρατιώτες συγκρούονται τακτικά με μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ-Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Ουάσινγκτον.

Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις εκεί από το Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοι είχαν σκοτωθεί από επίθεση μαχητικών ισλαμιστών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ