Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Δένδια: "Έκανες το ΥΠΕΘΑ πολιτικό σου γραφείο" -Απάντηση Δένδια

23.01.2015 | 20:30
Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΥΕΘΑ Νίκου Δένιδα για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος sms σε υπηρεσιακά κινητά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και αποστολή σταυρωμένων ψηφοδελτίων από το πολιτικό γραφείο του κ. Δένδια μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Σε κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνών Νίκος Βούτσης και Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας αναφέρουν ότι “ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σύμφωνα με καταγγελίες στρατιωτικών χρησιμοποίησε τον μηχανισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να καλέσει τους στρατιωτικούς σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ή ακόμα και να τους στείλει σταυρωμένα ψηφοδέλτια με το όνομά του”.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να διερευνήσει τις καταγγελίες για παράνομη συμπεριφορά του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το ακόλουθο:
«Μαζική παραλαβή γραπτών μηνυμάτων SMS πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακά κινητά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είχαν το εξής περιεχόμενο:

«Σας καλώ στην κεντρική ομιλία μου Τετάρτη 21/1 ώρα 7.30 μμ στο Μαρούσι - Κλειστό Γυμναστήριο Σ. Λούης (Β. Όλγας 12). Νίκος Δένδιας Υπ. Άμυνας - Υπ. Βουλευτής Β' Αθηνών»

Η μαζική αποστολή του ανωτέρω γραπτού μηνύματος έρχεται σε συνέχεια άλλων καταγγελιών για αποστολή σταυρωμένων ψηφοδελτίων από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, καταγγελίες έχουν υπάρξει και για τηλεφωνήματα στα υπηρεσιακά τηλέφωνα στελεχών για λογαριασμό τόσο πρώην, όσο και νυν στελεχών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και μάλιστα ακόμα και από το τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αποτελεί προφανώς τραγική ειρωνεία ότι πριν λίγες μόνο ημέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καλούσε το ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει εκτός της προεκλογικής αντιπαράθεσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλούμε για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση να απόσχει από αθέμιτες πρακτικές πολιτικής διαφήμισης και να ασχοληθεί έστω τώρα με τα σοβαρά προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία η ίδια δημιούργησε.»


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά με τα ισχυρίσθηκαν σήμερα σε ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Θοδωρής Δρίτσας:
 

«Είναι προφανές ότι η κομματική εμπάθεια συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο, με τον κ. Ν. Βούτση και τον κ. Θ. Δρίτσα, να φτάνουν στο  σημείο να επικαλεσθούν  υποτιθέμενες “καταγγελίες” (που είναι άγνωστο από ποιον και σε ποιον υποβλήθηκαν), σχετικά με την αποστολή ειδοποίησης μέσω γραπτού μηνύματοςσε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,με το “φοβερό μυστικό”  της πραγματοποίησης πολιτικής συγκέντρωσης!
 
Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή  υπονοούν ότι  θα έπρεπε να μπει “φραγή” προς συγκεκριμένους αριθμούς κινητών τηλεφώνων σε μία μαζική  -όπως εξυπακούεται και όλοι γνωρίζουν - αποστολή γραπτών μηνυμάτων, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία σύμφωνα με το συγκεκριμένο σκεπτικό δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες! 
 
Όσον αφορά τα υπόλοιπα,  είναι εξωφρενικοί ισχυρισμοί  και αστειότητες καφενειακού τύπου που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, καθώς και πάλι στηρίζονται σε αόριστες “καταγγελίες”,  χωρίς την επίκληση οιουδήποτε αντικειμενικού στοιχείου.
 
Είναι πασίδηλο από τα παραπάνω ότι η έκκλησή μου να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός της προεκλογικής διαμάχης τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν εισακούσθηκε δυστυχώς από συγκεκριμένα στελέχη του.
 
Και αν κάτι αποτελείτραγική ειρωνεία είναι ότι ο κ. Νίκος Βούτσης και ο κ. Θοδωρής Δρίτσαςθέλησαν να ακουστεί το όνομά τους λίγο πριν εκπνεύσει η  χρονική προθεσμία της προεκλογικής εκστρατείας,  με τον συγκεκριμένο, εντελώς παλαιοκομματικό τρόπο και παίζοντας την Μπερλίνα (“κάπου άκουσα για εσάς, κάπου μου είπαν να σας πω…”) με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Κρίμα!». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ