Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Συγκλονίζει η κόρη του ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Γεωργίου Κοντσαλάκη - ΦΩΤΟ

24.05.2018 | 17:51
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-24 17:42:39
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-24 17:51:39


Συγκλονίζει η μεγάλη κόρη του ήρωα Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη, εις μνήμην του οποίου σήμερα ο Στρατός μετονόμασε το επιτηριτικό φυλάκιο στις Πλαγιές του Έβρου από Ε/Φ Πλαγιών σε επιτηρητικό φυλάκιο Πλαγιών - Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη (Ε/Φ Πλαγιών -Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη). Η γυναίκα κατά την διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας έσκυψε και φίλησε την Γαλανόλευκη και η φωτογραφία της κάνει το γύρο του διαδικτύου. Είναι μια πράξη ευγνωμοσύνης. Μια στιγμή υπερηφάνειας που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Η ηλικιωμένη γυναίκα, γενηθείσα το 1931, η κυρία Φωτεινή Κοντσαλάκη είναι η μεγάλη κόρη του ήρωα Γεωργίου Κοντσαλάκη με τη μεγάλη καρδιά που έχασε τη ζωή του υπερ Πίστεως και Πατρίδας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο instragram από τον ΑΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή,  ο οποίος έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφία δύο πολύ δυνατές λέξεις: " Σεβασμός και Τιμή"

Ποιος ήταν ο Γεώργιος Κοντσαλάκης

Ο στρατιώτης Γεώργιος Κοντσαλάκης έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 26 Απριλίου 1941, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ήρωας αυτός πέθανε στην προσπάθειά του να αποδράσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γερμανών κατακτητών στην περιοχή της Ξάνθης.

Στην τελετή μετονομασίας του φυλακίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρέστησαν ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εκπρόσωπος τοπικών Αρχών και συγγενείς του ήρωα στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ