Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σύγκρουση πλοίων στην Ανατολική Σινική Θάλασσα - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

07.01.2018 | 13:31
Δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο από το Ιράν συγκρούστηκε με ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο στην Ανατολική Σινική θάλασσα χθες στις 20.00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το δεξαμενόπλοιο καίγεται και το πετρέλαιο χύνεται στη θάλασσα.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, νηολογημένο στον Παναμά συγκρούστηκε με το CF Crystal περίπου 160 ναυτικά μίλια από τις ακτές κοντά στη Σαγκάη το Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας.

Τριάντα δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους 30 Ιρανοί, αγνοούνται έπειτα από τη σύγκρουση. Μετά το ατύχημα ξέσπασε πυρκαγιά σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας.

Η σύγκρουση σημειώθηκε χθες γύρω στις 20:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), και στο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 136.000 τόνους πετρελαίου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά και η τύχη του πληρώματός του, που αποτελείτο από 32 άτομα, 30 Ιρανούς και δύο πολίτες του Μπανγκλαντές, αγνοείται, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας, σύμφωνα με το υπουργείο, που διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του πως το άλλο πλοίο, ένα κινεζικό μεταφορικό πλοίο, "δεν υπέστη ζημιές που να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του", και πως το πλήρωμά του διασώθηκε.

Σημειώνεται ότι το δεξαμενόπλοιο μετέφερε το πετρέλαιο από το Ιράν στη Νότια Κορέα.

"Το Sanchi επιπλέει και καίγεται εδώ και τώρα", ανέφερε το υπουργείο. "Υπάρχει μια πετρελαιοκηλίδα και προωθούμε τις προσπάθειες διάσωσης".

Έχουν σταλεί τέσσερα σκάφη διάσωσης και τρία σκάφη καθαρισμού των υδάτων μέχρι τις 9 π.μ. (0100 GMT), πρόσθεσε.

Η Νότια Κορέα έχει επίσης στείλει ένα πλοίο και ελικόπτερο. Ένας αξιωματούχος της κορεατικής ακτοφυλακής επιβεβαίωσε ότι το δεξαμενόπλοιο εξακολουθούσε να καίγεται στη 13:00 (0500 GMT). Ο ίδιος αρνήθηκε να πει το όνομα του, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση για να μιλήσει στα ΜΜΕ.

H κυβέρνηση της Κίνας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της πετρελαιοκηλίδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ