Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συλλογή με κειμήλια των Ναζί βρέθηκε σε κρύπτη στο Μπουένος Άιρες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

21.06.2017 | 10:56
Kειμήλια των Ναζί βρέθηκαν στο Μπουένος Άιρες. H μεγάλη συλλογή χειροποίητων αντικειμένων των Ναζί, μεταξύ των οποίων και μια προτομή του Αδόλφου Χίτλερ, ήταν κρυμμένη σε μια κρύπτη, πίσω από μια βιβλιοθήκη στο σπίτι ενός συλλέκτη τέχνης στο Μπουένος Άιρες.

Πατώντας έναν μηχανισμό που βρισκόταν σε ένα από τα ράφια της βιβλιοθήκης, οι Αργεντίνοι αστυνομικοί σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Interpol βρέθηκαν μπροστά σε ένα μυστικό πέρασμα που οδηγούσε σε μια κρύπτη, γεμάτη με κουτιά που έκρυβαν 75 αντικείμενα τα οποία ανήκαν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ναζί.
Μαχαίρια, εικόνες του Αδόλφου Χίτλερ, ακόμα και ‘’εργαλεία’’ που χρησιμοποιούνταν για να διαχωρίζονται οι άνθρωποι βάσει της φυλής τους, όπως για παράδειγμα ένα όργανο που μετρούσε το σχήμα και το μέγεθος του κρανίου.


Μετά την πτώση του Γ Ράιχ και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί είχαν βρει καταφύγιο στη Νότια Αμερική. Μεταξύ αυτών και ο Αδόλφος Άιχμαν, ένας από τους ‘’αρχιτέκτονες’’ του Ολοκαυτώματος, τα ίχνη του οποίου όμως εντόπισαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ το 1960, στο Μπουένος Άιρες. Στην ίδια πόλη φαίνεται πως έζησε για κάποια χρόνια και ο Γιόζεφ Μένγκελε, ο γιατρός του Γ Ράιχ, ο οποίος και ήταν γνωστός για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους… οι οποίοι κατέληγαν συνήθως...νεκροί.


Τα αντικείμενα που εντόπισαν οι Αρχές, μεταφέρθηκαν ήδη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με την υπουργό Ασφαλεία της Αργεντινής Πατρίτσια Μπούλριχ. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πως ακριβώςέφτασαν στη χώρα τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Bίντεο: Στην κρύπτη με τα κειμήλια των Ναζί 

 Με πληροφορίες από το reuters
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ