Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σήμερα η συνάντηση του Τραμπ με τους ηγέτες του Κογκρέσου

23.01.2017 | 11:30
Σήμερα η συνάντηση του Ντόναλτ Τραμπ με τους ηγέτες του Κογκρέσου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα δεχτεί τους ηγέτες του Κογκρέσου σήμερα το απόγευμα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που θα έχει μαζί τους μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, μεταδίδει το CNN.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα, ενώ αναμένεται ότι θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ατζέντα νομοθετικών ζητημάτων της νέας κυβέρνησης. Τα νομοθετικά αυτά ζητήματα περιλαμβάνουν την ανάκληση και αντικατάσταση του προγράμματος υγείας (Obamacare), τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις νομικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό υποδομών.

Οι προτάσεις αυτές, θα πρέπει να περάσουν από το Κογκρέσο, καθιστώντας ιδιαιτέρως σημαντικές τις σχέσεις του Τραμπ με τα μέλη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, στο Κογκρέσο για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μία ώρα μετά στις 18:00 ο Τραμπ θα έχει προσωπική συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος χθες το βράδυ. Η βοήθεια του Ράιαν, που εκλέγεται στο Ουισκόνσιν θεωρείται καθοριστικής σημασίας προκειμένου να ψηφιστούν οι προτάσεις του Τραμπ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και για την καλλιέργεια θετικής πολιτική δυναμικής στο Κογκρέσο.

Το επιτελείο του Τραμπ ασκεί πολιτικές πιέσεις προκειμένου να εγκριθούν από τα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου και κυρίως από τη Γερουσία, τα πρόσωπα που έχει επιλέξει για την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων στην κυβέρνησή του.

Σήμερα αναμένεται η επικύρωση του διορισμού του Μάικ Πομπέο για τη θέση του διευθυντή της CIA.


Το ζήτημα των επικύρωσης των διορισμών και κυρίως ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους έχει εξελιχθεί σε εστία δημόσιας πολιτικής διαμάχης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι οι Δημοκρατικοί καθυστερούν τις επικυρώσεις, σε σύγκριση με το χρόνο που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατά τη συγκρότηση των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν από τον Τραμπ καθυστέρησαν χρονικά να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και άλλα έγγραφα νομικής φύσης που απαιτούνται με δεδομένες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που είχαν, σύμφωνα με το CNN. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ