Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Συνάντηση Τσίπρα - Κοτζιά για Σκοπιανό: Δεν επιβεβαιώνονται οι 5 προτάσεις Νίμιτς

18.01.2018 | 19:42
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τη χθεσινή συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του.

Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση οι φερόμενες προτάσεις Νίμιτς με τα 5 ονόματα που περιέχουν τον όρο Μακεδονία. Για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτά λύσης κάνουν λόγο στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται  ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Σκοπιανής ιστοσελίδας «www.MKD.mk», τα ονόματα, που έχουν προταθεί στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, χωρίς να αποκλείεται να είναι κυβερνητικές διαρροές, είναι στα Σλαβικά και είναι τα ακόλουθα:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο tovima.gr σύντομη γραφή των ονομάτων προτείνεται αντιστοίχως να είναι Nova Makedonija, Severna Makedonija, Gorna Makedonija, Vardarska Makedonija και Makedonija (Skopje).


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ