Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνετρίβη αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

22.11.2017 | 12:47
Πρώτη δημοσίευση: 2017-11-22 10:25:02
Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-22 12:47:02


Ένα αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνετρίβη σήμερα κοντά στην Οκινάουα. Το  Πολεμικό ναυτικό είπε ότι η συντριβή έγινε στον Ειρηνικό Ωκεανό καθώς ταξίδευε με προορισμό το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan.

Το Ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί 8 από τους 11 επιβαίνοντες χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχουν επιζώντες.
 
Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα τι ακριβώς συνέβη ούτε και τα ονόματα όσων επέβαιναν στο αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μεταγωγικό αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με 11 επιβαίνοντες το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα κατευθυνόμενο προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, ανακοίνωσε ο Έβδομος Στόλος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, το οποίο επικαλείται το AFP, οκτώ από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν από τις αμερικανο-ιαπωνικές ομάδες διάσωσης."Το USS Ronald Reagan διενεργεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η αιτία της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστή", αναφέρει δελτίο Τύπου του Έβδομου Στόλου.

Ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα είπε στους δημοσιογράφους ότι το αμερικανικό ΠΝ τον ενημέρωσε πως η πτώση του αεροσκάφους στην Θάλασσα των Φιλιππίνων πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο τύπος του αεροσκάφους είναι C-2 Greyhound, μεταφέρει προσωπικό, αλληλογραφία και άλλα εμπορεύματα από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα που επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές.Αυτού του τύπου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα Osprey.
 

http://www.independent.co.uk
,  http://abcnews.go.com/, ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ