Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία: Η αντιπολίτευση ζητά από τη Ρωσία να πιέσει τον Άσαντ στις διαπραγματεύσεις

25.02.2017 | 18:28
Αργές οι εξελίξες στο Συριακό. Συγκεκριμένα, η συριακή αντιπολίτευση ανυπομονεί για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης, αλλά διαπραγματεύσεις μπορούν να λάβουν αρνητική τροπή, εάν η Ρωσία δεν ασκήσει πιέσεις στο πρόεδρο της Συρίας, είπε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ αναφορικά με τη συμμετοχή της Δαμασκού στις συνομιλίες, αλλά και για την τήρηση της εκεχειρίας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις, μέλους της αντιπολίτευσης.

Ο ΟΗΕ ενεργοποίησε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με μία συμβολική τελετή την Πέμπτη, στην οποία έλαβαν μέρος κι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, αλλά από τότε, δεν έγινε κάποια άμεση διαπραγματευτική διαβούλευση, καθώς ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των πλευρών, για διαδικαστικά θέματα.

“Πρόκειται για ένα αργό ξεκίνημα της διαδικασίας. Θα θέλαμε τα πράγματα να γίνονται πιο γρήγορα. Έχουμε επιλογές. Συγκεκριμένες λειτουργικές επιλογές και πιστεύουμε ότι οι άμεσες διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ενεργοποιηθούν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπασμά Κοντμανί, διαπραγματευτής από την Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC) της συριακής αντιπολίτευσης. 

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε ότι ελπίζει πως οι σημερινές αιματηρές επιθέσεις στη Χομς, δε θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ εκτιμά ότι οι “αντιπερισπασμοί” θα προσπαθήσουν να εκτροχιάσουν την επιχειρούμενη διαπραγματευτική διαδικασία στη Γενεύη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ