Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκανάρισαν το μισό Αιγαίο δυο τουρκικά κατασκοπευτικά CN-235!

11.09.2014 | 19:45
Μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες.


Συγκεκριμένα από τις αρχές του μήνα μέχρι και χθες Τετάρτη είχαν συνολικά σημειωθεί 42 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 47παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου!

Ρεκόρ παραβιάσεων όμως πέτυχαν χθες και σήμερα δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου CN-235 τα οποία πραγματοποίησαν συνολικά 28 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου χαρτογραφώντας ευαίσθητες περιοχές στο Αιγαίο. Τα δυο αυτά αεροσκάφη σκάναραν το μισό Αιγαίο, είναι ειδικά εξοπλισμένα να διεξάγουν “ηλεκτρονικό πόλεμο” και είναι τα νέα αποκτήματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα δυο τουρκικά CN-235 έκαναν τρεις παραβιάσεις του FIR Αθηνών και 28 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο πέλαγος, μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Τα αεροσκάφη αυτά αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Στοιχεία Ανά Ημέρα Παραβιάσεων ΕΕΧ και Παραβάσεων ΚΕΚ ICAO - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (πηγή ΓΕΕΘΑ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία "ακούει" όλο το Αιγαίο! Τα εκσυγχρονισμένα CN - 235 απειλή παρουσιάστηκανΟ Ερντογάν πάει να δει Σαμαρά με την τουρκική αεροπορία να "αλωνίζει" στο Αιγαίο!


Η τουρκική αεροπορία "γιόρτασε" για τον Νταβούτογλου με 22 παραβιάσεις 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ