Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Σκάνδαλο" Ολυμπιακών διαστάσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις - Τι συμβαίνει με Ολυμπιονίκες

17.01.2014 | 00:01
Οι Ολυμπιονίκες μας πρέπει να έχουν και έχουν τον σεβασμό όλων μας. Και σ΄ αυτούς περιλαμβάνονται και οι Ολυμπιονίκες οι οποίοι ως “παροχή” εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως κάποιοι απ΄ αυτούς φαίνεται ότι έχουν παρεξηγήσει αυτή τη παροχή και έχουν επιδοθεί σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις ,την ίδια ώρα που οι στρατιωτικοί δεν μπορούν φυσικά να εργαστούν οπουδήποτε για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και όσοι απ΄ αυτούς τόλμησαν να εκφραστούν δημόσια για εργασιακά τους θέματα διώκονται από την ιεραρχία!

Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και η δυσαρέσκεια των στελεχών των ΕΔ για συγκεκριμένες επαναλαμβάνουμε συμπεριφορές πλέον δεν κρύβεται.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η αποκάλυψη ότι δύο από τους Ολυμπιονίκες οι οποίοι φορούν στολή έχουν ανοίξει γυμναστήριο …στη Κύπρο! Που σημαίνει ότι και να ήθελαν να παρουσιαστούν έστω αραιά και που στην υπηρεσία τους είναι αδύνατον, λόγω …απόστασης.

Άλλη Ολυμπιονίκης σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα μίλησε δημόσια για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες παρά το γεγονός ότι παραμένει στο στράτευμα!

Έτερη Ολυμπιονίκης έδωσε συνέντευξη ενημερώνοντάς μας και για προσωπικές της ιστορίες οι οποίες δεν γνωρίζουμε πόσους και γιατί πρέπει να ενδιαφέρουν.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η ηγεσία ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές που λόγω και της οικονομικής συγκυρίας προκαλούν τα δοκιμαζόμενα στελέχη. Την ίδια στιγμή που αξιωματικοί διώκονται επειδή αρθρογράφησαν κάποια στιγμή ακόμη και σε έντυπα τοπικά για εργασιακά επαναλαμβάνουμε θέματα, πως είναι δυνατόν γίνονται ανεκτές τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις. Και βέβαια με ποια λογική ένας αξιωματικός των ΕΔ , έστω και Ολυμπιονίκης μπορεί να αναπτύσσει επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναγκαστικά δεν μπορούν να “συνυπάρξουν” με την στρατιωτική του υπηρεσία.

Η απόφαση για ένταξη των Ολυμπιονικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησε μετά από την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης. Άλλες εποχές με αθλητές που πραγματικά δεν είχαν τις οικονομικές δυνατότητες να επιβιώσουν. Όμως από τότε τα πράγματα άλλαξαν. Θα μποορύσε λοιπόν η Ελληνική Πολιτεία να σταματήσει αυτή τη παροχή και να εξετάζει κάθε περίπτωση Ολυμπιονίκη ξεχωριστά. Αν κάποιος πράγματι δεν είχε οικονομικούς πόρους βεβαίως και θα μπορούσε να ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας. Όσοι όμως είχαν έσοδα από διαφημιστικά συμβόλαια ή άλλες δραστηριότητες ,γιατί έπρεπε να φορέσουν και στολή;

Έγινε σχετικά πρόσφατα μια προσπάθεια ώστε οι Ολυμπιονίκες να προσφέρουν στις ΕΔ. Και πάρα πολλοί έχουν ανταποκριθεί και είναι αξιέπαινοι. Οι περιπτώσεις που προαναφέραμε όμως σαφώς και “χαλάνε” όλη τη θετική εικόνα. 

Διαβάστε ακόμη:


Ολυμπιονίκες στο στρατό - Έπρεπε να μπουν τόσοι πρέπει να φύγουν όλοι;

Οι Ολυμπιονίκες των ΕΔ,ανέλαβαν αποστολή στο γυμναστήριο του ΥΕΘΑ! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ