Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή απάντηση Υπουργείου Εξωτερικών σε Τουρκία: Την καλούμε να συνέλθει

18.04.2018 | 10:58
Τη σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε το νέο παραλήρημα της Τουρκικής Διπλωματίας περί Τουρκικών Ιμίων. Σε ανακοίνωσή του καλεί την Τουρκία να συνέλθει από τους παραλογισμούς όπως αναφέρει που της προκάλεσε η κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο, εκείνη απαντά με μία ανακοίνωση προκλητικής καταστρατήγησής του. Επαναλαμβάνει μία κατάφωρα παράνομη θέση, αγνοώντας ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων είναι σαφής και αναμφισβήτητη σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, των Ιταλο-τουρκικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947.

Για άλλη μια φορά η κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία της προκάλεσε παραλογισμούς. Την καλούμε να συνέλθει και να αξιοποιήσει τις διαπιστώσεις της έκθεσης της Επιτροπής ως ένα χρήσιμο εργαλείο αυτοκριτικής προς βελτίωση της εικόνας της, τόσο έναντι της κοινής της γνώμης όσο και έναντι της διεθνούς κοινότητας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ