Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκόπια: Βρήκε τους πολυπόθητους "80" ο Ζόραν Ζάεφ

11.01.2019 | 17:25
Από ώρα σε ώρα η ψηφοφορία στη βουλή των Σκοπίων για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο Ζόραν Ζάεφ έχει βρει τις πολυπόθητες 80 ψήφους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ. Η συνταγματική αναθεώρηση θα "ξεκλειδώσει" την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή της ΠΓΔΜ ανέφερε -υπό τον όρο της ανωνυμίας- ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή, προκειμένου να εγκριθούν οι συνταγματικές τροπολογίες, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και οι δύο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «BESA».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του αλβανόφωνου κόμματος BESA που αντιδρούσε σε συνταγματική τροπολογία για τις ομιλούμενες γλώσσες, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως βρέθηκε λύση με την κυβέρνηση και τελικά οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν την αναθεώρηση.

«Το BESA με τους τρεις βουλευτές τους παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών καθώς επίσης και στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν πειστεί πως είναι προς το συμφέρον των Αλβανών στη Μακεδονία».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελική ψηφοφορία στην Βουλή, ώστε να εγκριθεί και τυπικά η συνταγματική αναθεώρηση που θα “ξεκλειδώσει” την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του BESA προκειμένου να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ