Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΥΠΕΞ των Σκοπίων εξέφρασε τη λύπη του για τη βεβήλωση ελληνικού νεκροταφείου

15.03.2013 | 18:18
 Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του και καταδίκασε τη βεβήλωση, από αγνώστους, του ελληνικού στρατιωτκού νεκροταφείου από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κωμόπολη Βαλάντοβο.
   Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τα αρμόδια όργανα της χώρας για τη διαλεύκανσή του.
   "Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα την ανάρμοστη αυτή πράξη. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν μπορούν ούτε και θα μπορέσουν να γίνουν όμηρος μεμονωμένων πράξεων βίαιης συμπεριφοράς εκ μέρους μεμονωμένων ατόμων" καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ. 

Στην Ευρωβουλή το θέμα

Το ζήτημα της βεβήλωσης του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ έθεσε με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά
 
Η Μαριλένα Κοππά ζήτησε παρέμβαση της Επιτροπής προς τις αρχές της ΠΓΔΜ  προκειμένου να καταδικάσουν απερίφραστα το βανδαλισμό, να φροντίσουν για την αποτελεσματική διαλεύκανση της υπόθεσης και για την αποκατάσταση  των υλικών ζημιών στο  ελληνικό νεκροταφείο.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
 
Περιστατικά όπως η πρόσφατη βεβήλωση ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), βλάπτουν σοβαρά το κλίμα εμπιστοσύνης που προσπαθούν να οικοδομήσουν στις μεταξύ τους σχέσεις η Αθήνα και τα Σκόπια και δεν συμβιβάζονται με την έννοια της καλής γειτονίας.
 
Ερωτάται, κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν έχει λάβει γνώση του συγκεκριμένου περιστατικού και αν προτίθεται να ζητήσει από τις αρχές της ΠΓΔΜ να καταδικάσουν απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη, φροντίζοντας για την αποτελεσματική διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκατάσταση των ζημιών στο  ελληνικό νεκροταφείο;
 


 

ΣΧΟΛΙΑ