Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σκόπια: O νέος Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί με τη σημαία της Αλβανίας - Τι συνέβη

04.05.2017 | 13:42
O Νέος Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι αλβανικής καταγωγής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς αμέσως με την εγκατάστασή του στο γραφείο του τοποθέτησε πλάι στη σημαία των Σκοπίων και την σημαία της Ε.Ε. εκείνη της Αλβανίας. Το b92.net γράφει ότι ο νέος Πρόεδρος τοποθέτησε δύο σημαίες. Η μια βρίσκεται στο γραφείο του και η άλλη ανάμεσα σε αυτές των Σκοπίων και της ΕΕ δίπλα σε ένα πίνακα.

Η κίνηση που, παρά την καταγωγή του, είναι υπερβολική και από πολλούς εντός της χώρας (και όχι μόνο) και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως προκλητική.

Ειδικά σε μια περίοδο που τα Σκόπια είναι σε αναβρασμό λόγω της απαίτησης των αλβανόφωνων να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα του κράτους και η αλβανική. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση του προέδρου της Βουλής των Σκοπίων δεν ενόχλησε τον πρέσβη της Ε.Ε. στη χώρα ο οποίος έσπευσε να τον συγχαρεί και να τον στηρίξει.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει σημασία ότι οι προκάτοχοί του δεν αναγνωρίζουν την εκλογή του στη θέση, καθώς αυτός και η νέα πλειοψηφία έχουν την υποστήριξη οργανώσεων, των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων δημοκρατικών κρατών, σύμφωνα με το b92.net.

Σέρβοι και Ρώσοι την ίδια ώρα βλέπουν “δάκτυλο” της Ε.Ε πίσω απ' τις κινήσεις των αλβανόφωνων όπως και τη στήριξη από τις ΗΠΑ.Το γραφείο του Νέου Προέδρου και οι σημαίες


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ