Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρονικό στα Σκόπια: Στου Ζάεφ πανηγύρια στο VMRO διαγραφές των ανταρτών

20.10.2018 | 08:36
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με τον επικεφαλής Χριστιάν Μιτσκόσκι να προχωρά στη διαγραφή των 7 βουλευτών του κόμματός του (συνολικά 8 υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση).

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του VMRO ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος και ανέφερε ότι όσοι ψήφισαν υπέρ «απογοήτευσαν τον ίδιο αλλά το πιο σημαντικό απογοήτευσαν την πατρίδα».

«Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα. Πρέπει να ζήσουν με αυτό. Για αυτό η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και τους έθεσε εκτός κόμματος», δήλωσε ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

Σε κάποιους από αυτούς, πρόσθεσε, υποσχέθηκαν αμνηστία. «Ίσως να έπεσαν και μετρητά στο τραπέζι, αλλά σαν άνθρωπος δεν μπορώ να δικαιολογήσω ή να κατανοήσω τις ενέργειές τους», συμπλήρωσε.
Μια νύχτα «χτύπημα» στην Δημοκρατία…

Δραματικές στιγμές έζησαν το βράδυ της Παρασκευής, 19.10.2018, τα Σκόπια, με την γειτονική χώρα να κινείται στους ρυθμούς της Συνταγματικής Αναθεώρησης που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ. Μια πρόταση που πέρασε και αποτελέσει το κλειδί για να κάνουν τα Σκόπια… το χρέος τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εφόσον… πέρασε του Ζάεφ, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει επίσης να κερδίσει δύο ακόμη ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο ας… μείνουμε στην πρώτη.

Η συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο στα Σκόπια είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής, 19.10.2018. Πήρε αναβολή για τις 16:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) και μετά αναβολή… επ’ αόριστον!

Από το απόγευμα κανείς δεν ήξερε πότε και αν θα ξεκινήσει, παρόλο που υπήρχαν πληροφορίες από τα Σκόπια πως ο Ζόραν Ζάεφ είχε βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται ώστε να συμπληρώσει τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που απαιτείται για να περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Έπειτα ανακοινώθηκε πως η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 22:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) ωστόσο κι αυτός ο προγραμματισμός πήγε… περίπατο αφού οι «ζυμώσεις» στο παρασκήνιο ήταν «πυρετώδεις».

Τελικά ξεκίνησε στις 23:20 το βράδυ της Παρασκευής, 19.10.2018.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ