Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Σκοπιανό: Πρόταση μομφής εξετάζει η ΝΔ

13.06.2018 | 19:27
Το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής είναι ιδιαίτερα τεταμένο με την αξιωματική αντιπολίτευση να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία που έγινε μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας.

Στην πρόταση μομφής θα προχωρήσουν στην περίπτωση που όπως σημειώνει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρξει απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου στο άμεσο και ρητό ερώτημα του κ. Μητσοτάκη να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι διαθέτει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη σύναψη μιας συμφωνίας για το «Μακεδονικό» πριν από την μονογραφή της από τους κ. Τσίπρα και Ζάεφ.

Αντίστοιχο προηγούμενο και μάλιστα με πρωτοβουλία τότε του κ. Τσίπρα κατεγράφη πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στη ΝΔ, αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής. Το ίδιο πρέπει να πράξει και τώρα ο κ. Τσίπρας, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία» σημειώνει η ΝΔ.

Καταλήγοντας αναφέρει: «Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

To Μέγαρο Μαξίμου έσπεσε να απαντήσει σε αυτό τονίζοντας τα εξής:
«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις».

«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία» καταλήγει.

Kαθημερινή

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ