Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σμύρνη: Ελληνο-τουρκικό Φόρουμ με 550 επαφές

12.11.2014 | 10:49
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

''Οι Έλληνες επιχειρηματίες έρχονται στη Σμύρνη''- για δουλειές φυσικά! Ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah με αφορμή το σημερινό Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας -Τουρκίας στη Σμύρνη, απηχεί σε μεγάλο βαθμό μια νέα πραγματικότητα στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των δυο πλευρών του Αιγαίου στην οικονομία, με σημαντικότερα ''σημεία επαφής'' τα ελληνικά νησιά και τα Μικρασιατικά παράλια. Στο βάθος και τα Βαλκάνια...

Τα ατού της συνεργασίας


Ιδού μερικά στοιχεία που αλιεύσαμε από τον τουρκικό τύπο, ο οποίος δίνει μεγάλη έκταση, τουλάχιστον στις εκδόσεις Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης, στο Φόρουμ,:

-1. Ο όγκος του διμερούς εμπορίου το 2013 εξαπλασιάστηκε σε σχέση με το 2002.

-2. Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία δραστηριοποιούνται 591 κεφαλαιουχικές ελληνικές εταιρείες.

-3. Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν περίπου 550 διμερείς επαφές μεταξύ των εταιρειών που θα συμμετάσχουν.

-4. Στο Φόρουμ θα μιλήσουν ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας κ. Zeybekci και ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκρέκας

''Στη νέα οικονομική δομή, που διαμορφώθηκε μετά την οικονομική κρίση, οι συνεργασίες μεταξύ των χωρών απέκτησαν σημασία. Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί με την γείτονά μας Ελλάδα, θα ετοιμασθεί η βάση για τις συνεργασίες στη νέα αυτή κατάσταση'' φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιγαίου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων( DEIK) κ. Ender Yorgancilar.

Γέφυρα με τα Βαλκάνια το Φόρουμ

Ο τύπος με πρωτοσέλιδα και ολοσέλιδα δημοσιεύματα δίνει έμφαση στα στοιχεία που δείχνουν την αύξηση του όγκου των διμερών εμπορικών πράξεων και τις προοπτικές που υπάρχουν.
Σχετικές δηλώσεις έχουν κάνει η Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Isinsu Kestelli και ο Πρόεδρος Συντονιστής του ΕΙΒ κ. Sabri Unluturk που μίλησε για εντυπωσιακή ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών από το 2002 μέχρι και σήμερα.H κ. Kestelli επεσήμανε ότι τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή που δεν πρέπει ποτέ να παραμελήσει η Τουρκία, ''διότι στη γεωγραφική αυτή θέση έχουν συγκεντρωθεί οι χώρες της Ευρώπης που παρουσιάζουν υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης. Κι εμείς θα πρέπει να λάβουμε τη θέση μας (στη νέα αυτή κατάσταση). Ως εκ τούτου πιστεύω ότι θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο εν λόγω Φόρουμ της Σμύρνης''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ