Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σμύρνη θα είναι το κέντρο του ΝΑΤΟ για τη Συρία;

26.08.2013 | 13:16
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία ενδέχεται να είναι κέντρο επιχειρήσεων των επιχειρήσεων του NATO σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί επίθεση εναντίον της Συρίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις στο αρχηγείο του αρχηγείου στρατού Ξηράς του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Εκεί συλλέγονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη Συρία. 


Στο αρχηγείο σήμερα υπηρετούν 50 άτομα και σε περίπτωση που αποφασισθεί κάποιο χτύπημα εναντίον της Δαμασκού στο αρχηγείο θα υπηρετήσουν 350 άτομα. Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως αν η Συρία χτυπηθεί από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ τότε η Σμύρνη θα αναβαθμιστεί.

Παράλληλα οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων 7 χωρών της ομάδας «Φίλων της Συρίας» θα συναντηθούν σήμερα στην Ιορδανία για να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα των κινήσεων τους και της στρατηγικής τους. Οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και του Κατάρ έχουν ως βασικό θέμα της εξέτασης των σεναρίων επέμβασης στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για χημικά στη Συρία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ