Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι διαρροές Σνόουντεν οι σοβαρότερες στην ιστορία των μυστικών υπηρεσιών"

26.10.2013 | 08:55
Οι διαρροές από τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν είναι "οι σοβαρότερες" στην ιστορία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ο πρώην υποδιευθυντής της CIA Μάικ Μόρελ.

"Πιστεύω ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη διαρροή, για τη σοβαρότερη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών στην ιστορία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών", δήλωσε στη συνέντευξη ο Μόρελ, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν χθες.

Όταν ρωτήθηκε για τον ίδιο τον Σνόουντεν, ο άλλοτε δεύτερος στην ιεραρχία της CIA δήλωσε ότι "δεν είναι ήρωας, πρόδωσε τη χώρα του".
Για τον Μόρελ, η σοβαρότερη αποκάλυψη είναι αυτή που αφορά τον λεπτομερή προϋπολογισμό των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τον λεγόμενο "μαύρο προϋπολογισμό". Με τα στοιχεία αυτοί οι αντίπαλοι των ΗΠΑ "μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στην αντικατασκοπεία στους τομείς όπου σημειώνουμε επιτυχίες και να μην ανησυχούν ιδιαίτερα για τους τομείς στους οποίους δεν έχουμε καμιά επιτυχία".

"Αυτό που έκανε ο Σνόουντεν, είναι να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους Αμερικανούς, καθώς οι τρομοκράτες μαθαίνουν πολλά λόγω των διαρροών αυτών και θα είναι πιο προσεκτικοί. Επίσης δεν θα έχουμε πλέον πληροφορίες που θα είχαμε χωρίς αυτό να είχε συμβεί".
Από τον Ιούνιο, οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν για το μέγεθος του αμερικανικού προγράμματος κατασκοπείας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, διαδέχονται η μια την άλλη. Η παρακολούθηση δεν επικεντρωνόταν μόνο σε πρόσωπα ύποπτα για τρομοκρατική δράση αλλά και σε επιχειρηματίες, βιομηχάνους πολιτικούς ηγέτες όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν.
  
Διαβάστε ακόμη:

Ο Σνόουντεν μαθαίνει ρώσικα και ψάχνει για δουλειά

Παρακολουθήσεις ΗΠΑ και στη Λατινική Αμερική

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ